Congreso Internacional «Edificar la Paz en el S.XXI» Barcelona | Abril de 2012
Edificar la PazLogotipos Universidad de Barcelona Fundación Carta de la Paz
Aviso

 

 

 

Congreso Internacional «Edificar la Paz en el S.XXI» Barcelona | Abril de 2012
El Congrés a TV3
Ponents
John Paul Lederach
Dr. John Paul Lederach
University of Notre Dame (EEUU).

John Paul Lederach és professor de Construcció Internacional de la Pau a l'Institut d'Estudis Internacionals de la Universitat Notre Dame (EE.UU.) i acadèmic distingit al Programa de Transformació de Conflictes de la Universitat Menonita de l'Est (EE.UU.). Té una reconeguda trajectòria en reconciliacions i mediacions en conflictes ètnics: a Somàlia; entre els Miskitos i el Govern de Nicaragua; i entre els Mohawks i el Govern de Candà, així com als processos de diàleg d'Irlanda del Nord, el País Vasc i Filipines. Algunes de les seves publicacions són: La imaginació moral. L'art i l'alma de la construcció de la pau (2007) i Construïnt la pau. Reconciliació en societats dividides (1998).

Reyes Mate
Dr. Manuel Reyes Mate
Consell Superior d'Investigacions Científiques (CSIC, Espanya).

Manuel Reyes Mate (1942, Valladolid). és doctor en filosofía per la Universitat Autònoma de Madrid i per la Wilhelms-Universitat de Münster. És professor d'Investigació del Centre Superior d'Investigacions Científiques a l'Institut de Filosofia, del qual va ser membre fundador. A més, és director del projecte de l'Enciclopedia Iberoamericana de Filosofía i professor visitant en universitats europees i americanes. Una de les seves línees d'investigació és la relació entre política i fe, amb obres com ara: ¿Un problema político? (1973), o Mística y política (1990). Ha analitzat amb profunditat la significació de la barbàrie i la relació entre la veritat i la historia del sofriment, tema centra de Memoria de Auschwitz (2003).

Michele Sorice
Dr. Michele Sorice
Universitat LUISS (Roma, Itàlia).

Michele Sorice és professor de Política de Comunicació i d'Estudis de Mitjans a la Universitat LUISS de Roma. Allà dirigeix el Centre d'Estudis de Mitjans i Comunicació "Massimo Baldini”. A més, és professor convidat de Sociologia dels mitjans a la Pontifícia Universitat Gregoriana. Va ser professor de la Universitat de Lugano (Suïssa), i a la Universitat "La Sapienza" de Roma. Ha donat conferències en diverses universitats europees.

Lü Longen
Dr. Lü Longgen
Universitat nº2 de Llengües Estrangeres de Beijing (R.P. Xina).

Lü Longgen (Beijing, 1940) és catedràtic del Departament d'Espanyol i Portuguès de la Universidad de Estudios Internacionales de Beijing (BISU), on a més va ser coordinador general d'Assumptes d'Investigació. Ha estat membre de l'Administració Nacional de Turisme de Xina, de la Conselleria de Turisme del Govern Municipal de Beijing i del Consell de la Societat Xinesa per a l'Ensenyament de les Llengües Espanyola i Portuguesa.

Enrique Dussel
Dr. Enrique Dussel
Universitat Autònoma de Mèxic

Enrique Dussel (1934, Argentina) és doctor en Filosofia per la Universitat Complutense de Madrid, doctor en Història per la Sorbonne de París i llicenciat en Teologia a París i Münster. Ha obtingut doctorats honoris causa en Freiburg (Suïssa) i en la Universitat de San Andrés (Bolivia). Va exiliar-se a Mèxic l'any 1975. Exerceix com a professor al Departament de Filosofia de la Universitat Autònoma Metropolitana (Mèxic). Cofundador del Movimiento de Filosofía de la Liberación. Treballa especialment el camp de l'Ètica i la Filosofia Política. Entre les seves obres cal fer menció de: Ética de la liberación en la edad de la globalización y la exlusión (1998),  Hacia una filosofía política crítica (2001) y  Materiales para una política de la liberación (2007).

Adela Cortina
Dra. Adela Cortina
Universitat de València (Espanya).

Adela Cortina (1947, València) és doctora en Filosofia per la Universitat de València. Va freqüentar la Universitat de Múnich, on entrà en contacte amb el racionalisme crític, el pragmatisme i l'ètica marxista. Ha estat professora visitant a les Universitats de Louvain-la-Neuve (Bèlgica), Vrije Universitet (Païssos Baixos) i Notre Dame (EE.UU.). Actualment és catedràtica de Filosofia d'Ètica i Filosofia Política a la Universitat de València. A més, és directora de la Fundació d'Ètica dels Negocis i les Organitzacions (ETNOR), així com membre de la Comissió Nacional de Reproducció Humana Assistida i del Comitè Ètic per la Investigació Científica i Tecnològica. És autora del llibre Ética mínima (1986), Ética aplicada y democracia radical (1993), Por una ética del consumo (2002), i Ética de la razón cordial (2007).

Edificar la Paz
Xarxes Socials Twitter Facebook YouTube