Congreso Internacional «Edificar la Paz en el S.XXI» Barcelona | Abril de 2012
Edificar la PazLogotipos Universidad de Barcelona Fundación Carta de la Paz
Aviso
Congreso Internacional «Edificar la Paz en el S.XXI» Barcelona | Abril de 2012
El Congrés a TV3
Comité de Honor
Boutros Ghali
Dr. Boutros Ghali
Comitè d'Honor

Boutros Ghali (El Cairo, 1922) és doctor en Dret Internacional per la Universitat de París. Va ser professor a la Universitat de El Cairo i la Sorbona. Va ocupar els càrrecs de Ministre de Relacions Exterior i vice primer ministre abans de ser  nomenat Secretari de les Nacions Unides per un mandat fins l'any1996.

Federico Mayor Zaragoza
Dr. Federico Mayor Zaragoza
Comitè d'Honor

Federico Mayor Zaragoza (Barcelona, 1934) és doctor en Farmàcia per la Universitat Complutense de Madrid. Investit doctor honor causa per la UNED, va ser rector de la Universidad de Granada i catedràtic a la Universitat Autònoma de Madrid. Va ser Ministre d'Educació i Ciencia i Diputat al Parlament Europeu. Va ocupar el càrrec de Director General Adjunt de la UNESCO fins 1999. Actualment presideix la Fundació Cultura de pau, institució que ell mateix va crear.

VideoAudioHipervínculo
Joan Rigol
M. Hble. Sr. Joan Rigol
Comitè d'Honor

Joan Rigol (Torrelles de Llobregat, 1943) és doctor en Teologia. Ha ocupat el càrrecs polítics com a Conseller, Diputat al Congrés i President del Parlament de Catalunya (1999-2003). És membre actiu d'entitats de carácter sociocultural i col·labora amb diferents publicacions.

Josep M.Ainaud de Lasarte
Dr. Josep M. Ainaud de Lasarte
Comitè d'Honor

Josep M.Ainaud de Lasarte (Barcelona, 1925) és llicenciat en dret per la Universitat de Barcelona, ha estat diputat al Parlament de Catalunya i regidor de l'Ajuntament de Barcelona. Li fou atorgat diversos premis com la Medalla d'Honor de la Ciutat de l'Ajuntament de Barcelona i la del President Macià de la Generalitat de Catalunya . Les seves obres reflexen un interessat per la cultura i la història catalanes. Durant més de 30 anys, ha col·laborat en mitjans de comunicació i entitas culturals.

Dídac Ramírez
Sr. Dídac Ramírez
Comitè d'Honor

Dídac Ramírez (Barcelona, 1946) és va doctorar en Filosofia i Ciencia de la Educació,  i en Ciències Econòmiques i Empresarials. És director del Departament de Matemàtiques Econòmica, Financera i Actuarial. Des de l'anz 2008 ocupa el càrrec de rector de la Universitat de Barcelona.

Participants
Francesc Torralba Roselló
Dr. Francesc Torralba Roselló
Comitè Científic

Francesc Torralba és doctor en Filosofia i Teologia per la Universitat de Barcelona. En l'actualitat és professor de la Universitat Ramon Llull, vicepresident de la Societat Hispànica d'Amics de Søren Kierkegaard i director de la Càtedra Ethos. Col.labora amb diferents entitats.

Salvador Giner
Il·lm. Sr. Salvador Giner.
Comitè Científic

Salvador Giner és catedràtic de Sociologia a la Universidad de Barcelona. Actualment presideix l'Institut d'Estudis Catalans. Entre 1965 i 1989 va dur a terme la seva carrera acadèmica en centres com la Universitat de Cambridge, Lancaster i Roma. A més, va ser un dels membres fundadors de l'Institut d'Estudis Socials Avançants (CSIC), y al llarg de la seva carrera ha col.laborat amb diferents revistes especialitzades internacionals.

Carlos Martínez-Shaw
Dr. Carlos Martínez-Shaw
Comitè Científic

Carlos Martínez-Shaw és catedràtic d'Història Moderna des de 1983 a les Universitats de Santader, Barcelona i U.N.E.D. Va ocupar el càrrec de vicerrector en la Universitat de Barcelona (1982-1986). Va exercir com a professor visitant en universitats com ara la Ecole des Hautes Etudes de París (Frància), Università degli Studi di Cagliari (Itàlia) i la Universidad la Nacional de Mar del Plata (Argentina).

Vicent Martínez
Dr. Vicent Martínez Guzmán
Comitè Científic

Vicent Martínez és doctor en Filosofia i director honorífic de la Càtedra UNESCO de Filosofia per la Pau de la Universitat Jaume I de Castelló, on ha estat vicerrector. Ha realitzat treballs de recerca a les Universitats de Frankfurt (Alemanya) i Berkeley (EE.UU). Fundador del Màster Universitari en Estudis Internacionals de Pau, Conflictes i Desenvolupament, ha promocionat programes d'Estudis per la Pau en diferents universitats de tot el món.

Begoña Román
Dra. Begoña Roman
Comitè Científic

Begoña Román és doctora en Filosofia per la Universitat de Barcelona. Exerceix com a professora d'Ètica en la Facultat de Filosofia de la Universitat de Barcelona. Imparteix clases sobre ética profesional en diferents postgraus. Les seves línees prioritàries d'investigació són les ètiques aplicades a entorns organitzatius i empresarials.

Arcadi Oliveres
Dr. Arcadi Oliveres
Comitè Científic

Arcadi Oliveres (Barcelona, 1945) és doctor en Economia i professor a la Universitat Autònoma de Barcelona. Les seves àrees d'especialització són les relacions nord-sud, comerç internacional, deute extern i economía de defensa. Participa en diferents moviments socials i cristians, i presideix la Associació Justícia I Pau des de 2001. A més, es col.laborador habitual de diferents revistes.

Beatriz Molina
Dra. Beatriz Molina
Comitè Científic

Beatriz Molina és doctora en Filologia Àrab. A la Universidad de Granada exerceix com a docent al Departament d'Estudis Semìtics i té el càrrec de directora de l'Institu de la Pau i els conflictes. Les seves línees de recerca es focalitzen en les cultures, religions i pau al Mediterrani, especialmente al món àrab i islàmic.

María Oianguren
Lic. Maria Oianguren
Comitè Científic

Maria Oianguren és llicenciada en Filosofia i Ciència de l'Educació per la Universitat del País Vasc - EHU. Ha desenvolupat la seva trajectòria professional des de 1991 a Gernika Gogratuz. Centre d'investigació que presideix des de l'any 2002. És especialista en resolució de conflictes i estudis de pau. En 2010 va rebre el premi René Bassin.

Itziar Ruíz Giménez
Dra. Itziar Ruíz-Giménez
Comitè Científic

Itziar Ruiz-Giménez és doctora en Relacions Internacionals. Forma part del Departament de Ciència Política i Relacions Internacionals de la Universidad Autónoma de Madrid, on imparteix clases i coordina el Grup d'Estudis Africans. Les seves principals àrees d'investigació giren al voltant de la resolución de conflictes, amb temaes com intervencions humanitàries, violència a Àfrica y el paper de les dones.

Xavier Marín
Dr. Xavier Marín
Comitè Científic

Xavier Marín és doctor en Filosofia i expert professional en Cultura, Civilització i Religió Islàmica. Professor a la Universitat Ramon Llull i als Instituts Superiors de Ciències Religioses de Barcelona i de Vic, investiga dintre del Foro Internacional del Mundo Árabe y Musulmán, del Grup Identitat i Diàleg Intercultural de la URL i del Seminari Teologia i Religions de la Facultat de Teologia de Catalunya.

Xavier López
Dr. Xavier López
Comité Científic

Xavier López és Director de la Fundació Solidaritat UB.

Jordi Cussó
Sr. Jordi Cussó Porredón
Comitè Científic

Jordi Cussó és llicenciat en Economia. Actualment ocupa el càrrec de director de la Universitas Albertiana de Barcelona i de president de la Fundació Carta de la Pau dirigida a la ONU. És tutor del postgrau en Cultura de Pau i Convivència Social que porta a terme la Fundació Carta de la Pau juntament amb la Universitat de Barcelona.

Lelticia Soberón
Dra. Leticia Soberón
Comitè Científic

Leticia Soberón és Llicenciada en Psicologia per la Universitat Pontifícia de Salamanca i Doctora en Ciències Socials (Comunicació) per la Pontifícia Universitat Gregoriana de Roma. Forma part del Consell Pontifici per a les Comunicacions Socials al Vaticà com a Coordinadora General de la Xarxa Informàtica de l'Església a Amèrica Llatina (RIIAL). A més és especialista en gestió de treball en xarxa.

David Álvarez
Dr. David Álvarez
Comitè Científic

David Álvarez Martín és doctor en Filosofia per la Universitat Complutense de Madrid. Actualment és degà de la Facultat de Ciències i Humanitats de la Pontificia Universidad Católica Madre y Maestra (Santo Domingo, República Dominicana), al mateix temps que col·labora amb mitjans de comunicació i revistes especialitzades.

Comité de Honor
María Viñas
Sra. María Viñas.
Comitè Organitzador

María Viñas Treballadora Social. Directora de la Fundació Carta de la Pau dirigida a l'ONU.

Alfredo Fernández
Sr. Alfredo Fernández
Comitè Organitzador

Alfredo Fernández Periodista. Responsable de l'àrea de Comunicació de la Fundació Carta de la Pau dirigida a l'ONU. Ha exercit a més com a docent i investigador universitari.

Ivon Ayala
Sra. Ivon Ayala
Comitè Organitzador

Ivon Ayala Biòloga. Gerent de la Fundació Carta de la Pau dirigida a l'ONU. Ha col.laborat amb ONG espanyoles i cameruneses.

Elena Caballé
Sra. Elena Caballé
Comitè Organitzador

Elena Caballé és diplomada en Ciències Empresarials a la Universitat de Barcelona. Gerent de l'Àmbit d'Investigació i Difusió Maria Corral i membre del Patronat de la Fundació Carta de la Pau.

Elena Caballé
Sr. Ivan Pera
Comitè Organitzador

Ivan Pera és Llicenciat en Ciències Polítiques i Sociologia per la Universitat de Deusto. Regidor de l'Ajuntament de Mataró. Consultor en comunicació. Productor i guionista en mitjans audiovisuals. President del Consell Esportiu del Maresme (2008-2011).

Carol Medina
Sra. Carol Medina
Comitè Organitzador

Carol Medina és Màster en direcció de projectes i equipaments de lleure educatiu i sociocultural per la Universitat de Barcelona. Llicenciada en Administració i Direcció d’Empreses. Gestió tècnica d’esdeveniments i congressos.Organització integral de jornades, mostres i actes amb una clara especialització en els continguts relacionats amb els serveis a les persones.

Edificar la Paz
Xarxes Socials Twitter Facebook YouTube